14-08-04

tijger

Als de avond valt,verlaat de tijger zijn slaapplaats om op buffels ,herten,zwijnen en andere dieren te jagen .Ook koeien,geiten en ander vee word gevangen.Boeren in de bosgebieden van Azië,waar de tijger leeft,vinden het niet leuk dat hij hun vee doodt.Ook worden er wel eens mensen aangevallen.Daarom is er altijd fanatiek op de tijger gejaagt ,al werd hij ook gedood om z'n prachtige vacht.een tijger is heel sterk.Hij kan een gedood dier van zo'n 200 kg gemakkelijk met zijn bek verslepen!De tijger leeft alleen en is het grootste katachtige roofdier ter wereld.Een mannetje wordt meer dan 2 m lang (z'n staart wordt 100 cm lang) en weegt 250-300 kg.In de paartijd trekken een mannetje en een wijfje enkele dagen met elkaar op.Na een draagtijd van 103-110 dagen worden meestal 2-3 jongen geboren.De eerste 2 maanden van hun leven drinken ze moedermelk,later beginnen ze ook vlees te eten.

11:34 Gepost door 0 | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.